dijous, 10 d’agost del 2017

Llegendes urbanes de Manresa


Manresa, la ciutat subterrània. 
Potser pensant en el carrer del Balç sempre he sentit a dir que Manresa està tota foradada per sotaterra. Un entramat de passadissos que connecten edificis i llocs de Manresa


El Pakistanés de les flors. 
Aquesta parla que aquest bon home no és pas de Manresa sino que ve de Barcelona amb l'últim tren de la nit i marxa amb el primer del matí.

La Mina a Manresa. 
Ara ja fa temps que es deia que la Generalitat que preveia el trasllat del barri metropolità de La Mina cap al Bages.

La Quica. 
Les llegendes urbanes sobre aquesta dona són encara ben mítiques.

L'assassinat de la Casa de la Culla. 
Els masovers de la casa de la Culla van ser assassinats el 1923 amb poc temps de diferència. Des de llavors hi ha qui diu que prop de la llar de foc de la casa hi passen coses estranyes. 

Lenin visita Manresa. 
Realitzant la ruta ferroviària de Barcelona a Saragossa. Per causes desconegudes, possiblement una avaria, el tren es va aturar a la nostra ciutat i el nostre personatge es va deixar veure per Manresa. Deien que va matar les hores a la Bodega Tomàs (al costat de l'actual Restaurant El Vermell). Anys més tard, el van reconèixer per la premsa 

El venedor de mocadors. 
Sempre s'ha sentit a dir que aquest bon home (sempre amb cadira de rodes) se l'ha vist caminar perfectament i que a part de vendre mocadors també venia altres tipus de substàncies força més nocives. 

La casa fantasma de la Creu Roja. 
L'antiga seu de la Creu Roja a Manresa al carrer Garceran Andreu era coneguda pels rumors que deien de sorolls, objectes que es movien sols, llums que s'apagaven, etc. 

Tito era manresà
La llegenda afirma que el líder iugoslau Josip Broz (Tito) en realitat era un manresà anomenat Josep Bros, aprofitant la guerra civil es va fer passar per brigadista internacional (1937) i al acabar la guerra va allistar-se als partisans iugoslaus comunistes.

El croisant de la plaça de Sant Ignasi malalt.
Hi ha detalls que provoquen que un mateix s'inventi una història urbana, o no?

Més túnels
Hi ha un entramat de túnels de Santa Clara i la Seu que arriba fins a Montserrat

El misteri de la Llum i el Pou de la gallina
Són les grans llegendes (urbanes o no) de Manresa.



Per saber-ne més:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada